Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Cepat la arwah mak saya buat. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Cakap je kuih hijau atas ada kelapa.
Kuih puteri ayu berwarna hijau bawahnya. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Bahagian atas ada kelapa parut padat yang digaul dengan garam untuk rasa lemak masin. Kuih hijau kelapa di atas. Taburkan kelapa di atas kuih kaswi. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel.
Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan?
Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Cakap je kuih hijau atas ada kelapa. Taburkan kelapa di atas kuih kaswi. Kuih puteri ayu berwarna hijau bawahnya. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Bahagian atas ada kelapa parut padat yang digaul dengan garam untuk rasa lemak masin. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit .
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit . Cakap je kuih hijau atas ada kelapa. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel.
Cakap je kuih hijau atas ada kelapa. Cepat la arwah mak saya buat. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Kuih puteri ayu berwarna hijau bawahnya. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali. Kuih hijau kelapa di atas.
Kuih puteri ayu berwarna hijau bawahnya.
6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Cakap je kuih hijau atas ada kelapa. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit . Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Cepat la arwah mak saya buat. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Kuih hijau kelapa di atas.
Cepat la arwah mak saya buat. Taburkan kelapa di atas kuih kaswi. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Bahagian atas ada kelapa parut padat yang digaul dengan garam untuk rasa lemak masin.
Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Cepat la arwah mak saya buat. Cakap je kuih hijau atas ada kelapa. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul .
Kuih hijau kelapa di atas.
Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Kuih puteri ayu berwarna hijau bawahnya. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Taburkan kelapa di atas kuih kaswi. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit . Cakap je kuih hijau atas ada kelapa. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali. Kuih hijau kelapa di atas. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak.
Kuih Hijau Atas Kelapa : Cara Masak Kuih Tradisional Melayu Paling Sedap & Mudah Untuk Minum Petang.. Bahagian atas ada kelapa parut padat yang digaul dengan garam untuk rasa lemak masin. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul .
Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali kuih hijau kelapa. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya.
Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali.
Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Cakap je kuih hijau atas ada kelapa. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya.
Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan?
Cepat la arwah mak saya buat. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Taburkan kelapa di atas kuih kaswi.
Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali.
Cakap je kuih hijau atas ada kelapa. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Bahagian atas ada kelapa parut padat yang digaul dengan garam untuk rasa lemak masin. Taburkan kelapa di atas kuih kaswi. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak.
Taburkan kelapa di atas kuih kaswi. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit . 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Bahagian atas ada kelapa parut padat yang digaul dengan garam untuk rasa lemak masin.
Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul .
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit .
Post Comment
Post a Comment